Update wachtlijst

Klik hier voor de laatste update over onze wachttijden!

Autorijles / Ris praktijkopleiding

De autorijles wordt gegeven volgens de Rijopleiding In Stappen methode (RIS).
Dit is een opleidingsmethode die ontwikkeld is in samenspraak met het CBR. De Rijopleiding in Stappen is een opleidingsmethodiek waarbij je stap-voor-stap leert rijden. In het begin van je rijopleiding krijg je een praktijkboek en het is de bedoeling dat je je thuis op de rijlessen voorbereidt. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend. De Rijopleiding in Stappen gaat steeds een stap verder als je de vorige stap voldoende beheerst.

Hoe kan ik mijn theorie examen halen?

Om je theorie te oefenen wijzen we je graag door naar: https://startenfinish.com/.

Wat moet ik doen tijdens mijn autorijles?

De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. De laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier 39 ‘gebruiksaanwijzingen’ (scripts), verdeeld over vier modules (voertuigbediening, eenvoudige verkeerssituaties, complexe verkeerssituaties en verantwoord gedrag). Alle modules worden afgesloten met een toets.De modules 1 en 2 zullen door je instructeur worden getoetst.

In de derde toets (RIS deeltoets 3, ook wel de TussenTijdseToets genoemd) kan je kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. Voor dit proefexamen kun je niet zakken. De examinator geeft je wel tips ter verbetering. Bovendien kan je vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde.

De vierde en laatste toets is de RIS deeltoets 4 oftewel het praktijkexamen bij het CBR.

Om een examen voor je te kunnen plannen bij het CBR moet je ons machtigen via mijn.cbr.nl. Meer informatie over het machtigen vindt je hieronder.

In de filmpjes zie je hoe de TussenTijdseToets (TTT of deeltoets 3) en het praktijkexamen (deeltoets 4) gaan.

De voordelen van de RIS opleiding op een rij:

De kwaliteit van de autorijles/rijopleiding is hoger.

Door de stap voor stap methode verloopt de opleiding heel efficiënt.
Met het praktijkboek ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer.
Je krijgt een persoonlijke instructiekaart waardoor je inzicht hebt in je eigen vorderingen/ Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart.
Deze methode bespaart je 5 – 15% lesuren
Het slagingspercentage is behoorlijk hoger dan de bij de gewone rijopleiding.

Machtig je rijschool met DigiD

Voordat wij het praktijkexamen of theorie-examen kunnen aanvragen, moet je de rijschool machtigen. Het voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als wij een praktijkexamen of toets voor je hebben gereserveerd of als je deze is verschoven. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch voor onze rijschool beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR.