Autorijles met autisme

Je kan ook bij mij terecht als je autisme, ADHD, ADD of faalangst hebt. Heb in 2015/ 2016 de certificaten faalangstinstructeur en autorijles met autisme en AD(H)D en aanverwante stoornissen tijdens de rijles gehaald.

Eigenverklaring invullen, met rijtest

Wanneer je vraag 3 met ja beantwoordt in verband met Autisme, AD(H)D zet je in het vak “opmerkingen” dat je zelf een afspraak maakt met een specialist.Stap 1: Maak een afspraak met een specialist uit de lijst van het CBR. Neem de Eigen Verklaring mee naar de specialist.

Stap 2: Vraag de specialist een aantekening op de Eigen Verklaring te plaatsen.

Stap 3: De specialist stuurt, na toestemming, de Eigen Verklaring samen met het keuringsrapport naar het CBR.

Stap 4: Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid op basis van de Eigen Verklaring en het keuringsrapport.

Stap 5: Bij geschiktheid volgt een rijtest bij het CBR. Hiervoor ontvang je een oproep van het CBR. Deze rijtest vindt plaats in de lesauto.

Stap 6: Nadat je eerst voldoende lessen hebt gereden om met de Deskundige Praktische Rijgeschiktheid een rit te rijden om zo te laten zien of je een veilige verkeersdeelnemer kan worden, kan een Rijtest worden afgesproken.
Stap 7: De hoeveelheid lessen voorafgaande aan deze Rijtest hangt af van je vorderingen.

Stap 8:De rijschool regelt in overleg met jou een datum voor deze rijtest. Klik hier voor meer informatie over de rijtest.

Als de rijtest positief verloopt ontvang je een schriftelijk besluit van het CBR dat je rijgeschikt bent voor autorijles met autisme.